Categorieën
Strategie

SEO voor beginners: 5 tips voor eerste plek in Google

Home » Blog » SEO voor beginners: 5 tips voor eerste plek in Google

Wil je leren hoe je hoger kunt ranken in Google? Check dan de bovenstaande video. We geven je een aantal voorbeelden waarmee je jouw website kunt optimaliseren voor zoekmachines.

Google Keyword Planner

Iedereen die start met SEO krijgt vroeg of laat te maken met de Google Keyword Planner. Dit is een gratis tool die inzichten geeft over welke zoektermen jouw gebruikers invoeren als ze zoeken naar jouw diensten. Door deze zoekwoorden op strategische plaatsen van de website te verwerken, verbetert je ranking in Google.

Kies één onderwerp per pagina

Voor elke pagina op je website geldt dat je deze op slechts één onderwerp wilt richten. Zo kan een zoekmachine beter begrijpen waar jouw pagina over gaat. De artificiële intelligentie (AI) van de zoekmachine wordt elk jaar beter waardoor zij steeds beter begrijpt waar jouw content over gaat. Schrijf je op één pagina echter over meerdere onderwerpen, dan wordt het lastiger voor een zoekmachine om te bepalen voor welk zoekwoord de pagina het meest relevant is.

Meta Tags

Meta tags zijn stukjes HTML waarmee je zoekmachines vertelt waar jouw pagina over gaat. Hoewel je op de pagina zelf niets terugziet van de meta tags, worden ze wel gebruikt in de zoekresultaten van Google. Daar zijn bijvoorbeeld de titel van je pagina en de korte beschrijving gelijk aan de title en description meta tags. Probeer je meta tags daarom informerend en prikkelend te schrijven zodat gebruikers in Google prikkelt om op jouw link te klikken.

Content optimaliseren

Je merkt het al: informatie geven aan de zoekrobots van Google is een terugkerend element. Zo ook met het optimaliseren van je content. Zo geef je duidelijk aan wat gewone tekst is, wat de hoofdtitel is en wat sub-titels zijn. Je kan dit doen met H1 headers en H2 koppen, wat ongeveer gelijkstaat aan ‘Kop 1’ en ‘Kop 2′ in Word. Zo leert Google wat belangrijke zoekwoorden zijn en waar jouw pagina’s over gaan. Probeer dus elke pagina van koppen te voorzien en laat belangrijke zoekwoorden hier in terugkomen.

Populariteit en linkbuilding

Als jouw eigen website helemaal tip-top in orde is, wil je kijken hoe je jouw website kan promoten in de buitenwereld. Dit kan bijvoorbeeld via linkbuilding. Zorg dat andere websites naar jou linken om zo de populariteit van je eigen website te vergroten en meer autoriteit te vergaren. Er zijn gratis tools waarmee je kan zien welke links jouw concurrent heeft. Als je kunt achterhalen of je ook een link kan krijgen op websites die naar je concurrenten linken, ben je weer een stap dichter bij de nummer 1 positie in Google.

Wil je meer leren over SEO? Download dan onze gratis SEO checklist op de website.

SEO Checklist downloaden

Alles wat je kunt doen om jouw B2B website te optimaliseren voor zoekmachines in één handige SEO Checklist. Download hem hier