Categorieën
Strategie

Boost jouw videomarketing: Drie redenen om eigen videobeheer te omarmen met een Online Video Platform

Home » Blog » Boost jouw videomarketing: Drie redenen om eigen videobeheer te omarmen met een Online Video Platform

Video is een krachtig middel om jouw doelgroep te bereiken en te activeren. Denk bijvoorbeeld aan het digitaliseren van je klantenservice, omzet verhogen als content publisher of mogelijke leads opwarmen voor een salesgesprek. 

Maar wat doe je als professionele organisatie nadat je video gecreëerd is? Host je deze op een video platform als Youtube of Vimeo? Dat voelt goedkoop en ineffectief. In dit artikel drie redenen waarom je videobeheer in eigen handen moet nemen met een Online Video Platform.

Eigen branding mogelijk

Op de eerste plaats kun je de video player via een eigen online video platform opmaken volgens jouw brand guidelines. Naast uiteraard je logo toevoegen, kun je de player tonen in de kleuren en stijl van jouw merk. 

Een klein detail? Niet voor een partij als Albert Heijn die haar digitale recepten voorziet van video’s via een eigen online video platform. De video past perfect in het design van de pagina. Als je de pagina opent en de video ziet, dan klopt het gewoon. 

Stel je nu voor dat AH de video via Youtube had gehost en je aan het einde van de video zelfs ‘suggested video’s’ te zien krijgt. Niet alleen oogt dit amateuristisch, maar het trekt bezoekers van jouw website naar Youtube. Zo worden ze afgeleid en kunnen zo jouw pagina of video verlaten. Met een video hosting platform voorkom je dit doordat je zelf controle hebt. 

Betere gegevensanalyse en inzichten

Net als elke vorm van digitale content wil je na het publiceren van een video weten hoe bezoekers hiermee interacteren. Onthoud hierbij dat een Online Video Platform gemaakt is voor het bedrijfsleven. 

Je kunt eenvoudig alle inzichten ophalen die je nodig hebt om jouw video vervolgens te optimaliseren (waar haken mensen af, hoe lang worden ze bekeken, wordt er interactie in de video gebruikt). Je kunt ook deze inzichten eenvoudig downloaden en delen met stakeholders in de organisatie.

In Youtube gaat data downloaden en delen vrij lastig. De makers van een online video platform weten dat het belangrijk is om resultaten intern te delen. Het platform helpt je daarom aan de juiste KPI’s waarmee je kunt bepalen of de video wel effectief is. Dat je deze vervolgens eenvoudig (en in een professioneel format) intern kunt delen, maakt het een stuk eenvoudiger om successen te delen en draagvlak te creëren. 

Maak je video’s onweerstaanbaar met interactiviteit en personalisatie

Last maar zeker niet least, kun je via een online video platform interactiviteit toevoegen aan jouw video’s. Geen idee wat je kunt verwachten? Kijk de video in dit voorbeeld om een idee te krijgen.

Laten we eerlijk zijn; interactieve video’s zijn cool en geeft je organisatie een professioneel en innovatief imago. Maar interactiviteit begint echt te renderen wanneer je het toepast met concrete doelstellingen, bijvoorbeeld rondom klantenservice, recruitment, of sales.

Als we bijvoorbeeld naar klantenservice kijken, dan kun je met interactieve video’s de kijker vragen stellen en opties geven om zo stap voor stap tot de juiste oplossing te komen. Vervolgens krijgt de gebruiker in de video stap voor stap uitleg over hoe ze zelf het probleem kan oplossen. Omdat dit gepaard gaat met beeld is het zelfs effectiever dan telefonisch door een ‘echt mens’ geholpen te worden. 

Maar denk ook terug aan merken als Albert Heijn die de interactiviteit inzetten om een unieke klantervaring te creëren en via deze video’s zelfs producten te verkopen.

Zo verbeter je de klantervaring en blijft de ervaring van de klant langer hangen dan enkel passief een video kijken, zonder gepersonaliseerde video of interactieve video.

Videostrategie ontwikkelen?

Zou je graag meer met video doen, maar weet je niet goed waar je moet starten? Stuur ons een bericht en we helpen je vrijblijvend verder met het ontwikkelen van een solide online video marketingstrategie.