Title en meta description

Title tags en meta description zijn zichtbaar voor je gebruiker in de zoekresultaten. Door deze te optimaliseren, kun je beter gevonden worden in de zoekmachines op je belangrijke zoekwoorden en je gebruiker vertellen waar je pagina over gaat voordat ze op je link klikken.

In WordPress kun je je title tag en meta description makkelijk aanpassen met de Yoast seo plugin. In Google kun je controleren of je title tag en meta description goed zichtbaar zijn door site command te gebruiken (site:jouwwebsitevoorbeeld.nl). Of gebruik de Screaming Frog SEO Spider tool om je website te scannen.

  1. Titel tag
  2. Meta description
  3. Marketingles

Title tag

Het helpt om een korte en duidelijke titel te hebben. Probeer je titel te beperken tot maximaal 65 karakters. Heb je een langere titel, dan wordt deze automatisch afgebroken in de zoekresultaten.

Maak je title tag relevant en wervend. Door zoekwoorden te gebruiken die je doelgroep gebruikt en deze te verwerken in de title tag, ben je relevanter. Schrijf wervend en activerend, en zorg dat mensen op jouw link klikken in Google.

Zorg daarnaast dat je title tag uniek is. Dezelfde title tag op meerdere pagina’s plaatsen werk averechts voor je zoekmachine optimalisatie.

Meta description

Zorg dat je meta description korter is dan 155 tekens. Langer mag, maar ook de meta description wordt afgebroken in de SERP (search engine result page) wanneer deze te lang is.

Zorg dat je meta description wervend en relevant is. Belangrijke zoekwoorden in de meta description zorgen voor meer relevantie en betere vindbaarheid.

In de meta description heb je ruimte om iemand te overtuigen om op jouw zoekresultaat te klikken. Focus je in de meta omschrijving daarom vooral op de gebruiker, niet op de zoekmachines.

Zorg dat ook de meta description uniek is en nergens anders voorkomt op de website. Of erger: je kopieert een meta omschrijving van iemand anders. Duplicate content in welke vorm dan ook, levert strafpunten op in Google.

Marketingles vanaf €210

Voor slechts €210 euro krijg je 3 uur les in het onderwerp naar keuze. Geheel maatwerk en als je niet tevreden bent, betaal je niets. Zo zijn we nu eenmaal.

    Bij Marquant willen we onze 25+ jaar ervaring inzetten om MKB ondernemers te helpen succesvol te zijn in B2B online marketing. Wil je meer weten over zaken als freelance online marketeeruurtarief online marketeer of Online Marketing cases? Houd dan ons blog in de gaten!