Technische SEO

Technische SEO is vooral belangrijk voor de snelheid van je website en de leesbaarheid voor de zoekmachines. Lees in dit artikel wat je kunt doen om je technische seo te verbeteren.

  1. Caching
  2. Vermijd niet-indexeerbare code
  3. Www vs non-www
  4. Printvriendelijke pagina’s duplicate content
  5. Marketingles

Caching

Caching kun je op meerdere manieren aanzetten. Dit zorgt ervoor dat je website wordt opgeslagen om een bij een volgend bezoek je website sneller te laden. Je kunt dit doen via browser caching, site caching en server caching via bijvoorbeeld een content delivery network (CDN) zoals CloudFlare.

Zeker voor internationale websites kan dit veel tijdwinst opleveren. Zo hoeft je bezoekers niet met je server in Nederland te verbinden, maar kan het dankzij het CDN ook verbinding maken met een server in de Verenigde Staten. Hierdoor verkort je de laadtijd voor de gebruiker.

Caching zorgt voor een lagere laadtijd en helpt daarom je SEO. Bovendien ben je met een CDN zoals CloudFlare beschermd tegen Ddos aanvallen.

Vermijd niet-indexeerbare code

Bepaalde code kunnen de zoekmachines van Google niet of moeilijk begrijpen. Dit geldt voor flash, iframes, en javascript. Omdat de zoekmachine niet goed weet wat voor content je presenteert als je website deze programmeertalen bevat, ben je lastiger te indexeren.

Kies daarom het liefst enkel voor html en CSS.

Www vs non-www

Sommige websites gebruiken www.domeinnaam.nl, als url. Andere website, waaronder marquant-marketing.nl, gebruiken geen ‘www’ in hun domein.

In feite maakt het voor je SEO niet uit of je wel of geen www voor je url zet. Het belangrijkst is echter dat je domein wel bereikbaar is, ongeacht of iemand www intoetst of niet.

Zorg dus dat je website bereikbaar is via www en wordt doorgelinkt bij non-www (en vice versa).

Printvriendelijke pagina’s duplicate content

Soms komt het voor dat je printvriendelijke pagina’s ook geïndexeerd worden in Google. Dit wil je niet, omdat het duplicate content oplevert, en strafpunten voor je positie in Google.

Zorg dus dat je printvriendelijke pagina’s op no-index staan.

Marketingles vanaf €210

Voor slechts €210 euro krijg je 3 uur les in het onderwerp naar keuze. Geheel maatwerk en als je niet tevreden bent, betaal je niets. Zo zijn we nu eenmaal.

    Bij Marquant willen we onze 25+ jaar ervaring inzetten om MKB ondernemers te helpen succesvol te zijn in B2B online marketing. Wil je meer weten over zaken als freelance online marketeeruurtarief online marketeer of Online Marketing cases? Houd dan ons blog in de gaten!