SEO fundament

SEO is goed, maar wat je ook doet: denk vooral aan je bezoeker/klant. In plaats van enkel optimaliseren voor de zoekmachines, moet de gebruiker voorop staan.

  1. Content makkelijk begrijpen
  2. Webdesign
  3. 404 pagina
  4. Mobiel
  5. Marketingles

Content makkelijk begrijpen

Je wilt zo veel mogelijk mensen bereiken met je content. Maak het laagdrempelig voor bezoekers. Gebruik geen jargon. Gebruik geen lange zinnen. Deel tekst op in paragrafen met tussenkoppen.

Bij het opsommen van onderdelen of lijsten, kun je het best bullets of andere opsommingstekens gebruiken.

Webdesign

Mobiel verkeer is voor veel websites al de grootste stroom van bezoekers. Zorg dus dat je website goed werkt op mobiel. (Dit is een ranking factor voor Google).

Zorg voor een duidelijke en verzorgde opmaak. Zo kunnen je gebruikers makkelijk vinden wat ze zoeken.

Richt je website in volgens het AIDA model. Door specifieke landingspagina’s en content te ontwikkelen kun je jouw doelgroep in verschillende fasen van hun buyer journey helpen.

404 pagina

Je wilt hem het liefst niet gebruiken, maar als er iets fout gaat op je website, heb je een 404 pagina nodig. Check dus of je een 404 pagina hebt die werkt.

Leg op deze pagina uit waarom je bezoeker op deze pagina belandt. En zijn de vervolgstappen duidelijk? Wat moet je bezoeker doen om verder te gaan? Help hem of haar op weg.

Mobiel

Weet zeker dat je website mobile-friendly is. Ga er niet vanuit omdat ‘een plugin’ zegt dat het werkt.

Test het zelf op verschillende browsers en devices. Apple iOS, Android, Chrome, Safari, Microsoft Edge, Firefox, etc. Zo kun je zelf ervaren wat een gebruiker op jouw website ziet.

Marketingles vanaf €210

Voor slechts €210 euro krijg je 3 uur les in het onderwerp naar keuze. Geheel maatwerk en als je niet tevreden bent, betaal je niets. Zo zijn we nu eenmaal.

    Bij Marquant willen we onze 25+ jaar ervaring inzetten om MKB ondernemers te helpen succesvol te zijn in B2B online marketing. Wil je meer weten over zaken als freelance online marketeeruurtarief online marketeer of Online Marketing cases? Houd dan ons blog in de gaten!