Off-page SEO voorbeeld

Off-page SEO is niet simpelweg een checklist afwerken. Vandaar dat we een praktijk voorbeeld geven als off-page seo voorbeeld.

  1. Digital footprint vergroten
  2. Domeinautoriteit verhogen
  3. Meer waardevolle links krijgen
  4. Marketingles

Digital footprint vergroten

Stel, je wilt meer autoriteit en een grotere digital footprint met je website. Je bent eigenaar van een webwinkel met stofzuigers.

Wat je dan het best kunt doen is andere websites zoeken die naar jouw website kunnen linken, om je off-page SEO te verhogen.

Een kennis van je repareert stofzuigers op lokaal niveau. Hij plaatst een link op zijn homepage naar jouw webwinkel. De eerste link is binnen.

Domeinautoriteit verhogen

De website van je kennis is echter een kleine website, daardoor is de linkwaarde beperkt. Een week later plaatst stofzuigerfabrikant Dyson een link op hun blog naar jouw website.

Dit is een extreem waardevolle link!

Meer waardevolle links krijgen

Met de link van Dyson naar jouw website, ontvang je een extreem waardevolle link, en schiet jouw domeinwaarde omhoog. Dyson is een bekend merk, hun website heeft veel bezoekers, veel mensen linken naar de website van Dyson, het merk is geregeld in het nieuws, etc.

Google herkent aan deze signalen dat de website van Dyson een waardevol domein is met veel autoriteit. Als Dyson een link naar jouw website plaatst, straalt hun domeinwaarde ook een beetje af op jouw website. Dit heet ‘link juice’, en is heel goed voor je website.

Uiteindelijk wil je met off-page SEO zo veel mogelijk waardevolle links verzamelen van andere domeinen naar jouw website. Zo kun je hogere posities in Google krijgen en meer bezoekers naar je website trekken.

Off-page SEO is slechts een onderdeel van SEO. Lees al onze artikelen. Zo kun je zelf SEO leren en optimaliseren.

Marketingles vanaf €210

Voor slechts €210 euro krijg je 3 uur les in het onderwerp naar keuze. Geheel maatwerk en als je niet tevreden bent, betaal je niets. Zo zijn we nu eenmaal.

    Bij Marquant willen we onze 25+ jaar ervaring inzetten om MKB ondernemers te helpen succesvol te zijn in B2B online marketing. Wil je meer weten over zaken als freelance online marketeeruurtarief online marketeer of Online Marketing cases? Houd dan ons blog in de gaten!