Off-page SEO extra informatie

Off-page SEO en linkbuilding is niet moeilijk, maar wel veel werk. Het is een continu proces om meer waardevolle links naar je website te krijgen dan je concurrenten. Hier nog wat extra informatie en off-page seo tips.

Met off-page seo voor je b2b online marketing, wil je zo veel mogelijk links ontvangen. Zoek het internet af naar mogelijkheden van websites die een link kunnen plaatsen naar jouw website.

Maar onthoud: een goede reputatie is belangrijk. Liever één link van een website met autoriteit en een goede anchor tekst dan honderd links van spammy websites!

Een slechte link van een onbetrouwbare website is funest voor je SEO resultaten.

  1. Linkbuilding concurrentie
  2. Webmaster mailen voor link
  3. Off-page SEO
  4. Marketingles

Linkbuilding concurrentie

Als je gaat linkbuilden, probeer dan links te krijgen die je concurrenten al hebben. Gebruik de lijst met links die je al eerder in de onderzoeksfase hebt gemaakt, tijden je SEO concurrentieanalyse.

Heb je dit nog niet gedaan? Gebruik dan bijvoorbeeld de Link Explorer van MOZ en zoek uit welke links je concurrenten hebben om zo ook op die website te komen.

Webmaster mailen voor link

Wil je een kijken of je een link op iemands website kunt krijgen? Dit kan soms makkelijk gaan door een online formulier in te vullen met de aanvraag voor een link op de website. Echter, soms kan het lastiger zijn als je een webmaster moet mailen met de vraag wat het link-toevoegen-beleid is.

Het is helemaal mooi als je de belangrijke zoekwoorden in de anchor tekst van de link krijgt. Zoals dit voorbeeld: B2B online marketing. Door belangrijke zoekwoorden te hyperlinken, krijgt Google weer een signaal dat het om een belangrijk woord gaat.

Daarom is het slimmer om te linken naar een woord als zoekmachine adverteren (SEA), in plaats van ‘wil je meer weten over SEA, ‘klik hier”.

Off-page SEO

Weet je nog weinig  van SEO? Lees dan dit artikel eens door. Daarnaast vind je een uitgebreide gids over SEO optimalisatie op de website van MOZ.

Als je net begint met off-page optimalisatie en linkbuilding kun je wel wat hulp gebruiken. Het is een lastig maar belangrijk onderdeel van SEO. Wil je meer weten? Lees dan de ClickMinded Link Building Strategy Guide en download onze SEO checklist.

Marketingles vanaf €210

Voor slechts €210 euro krijg je 3 uur les in het onderwerp naar keuze. Geheel maatwerk en als je niet tevreden bent, betaal je niets. Zo zijn we nu eenmaal.

    Bij Marquant willen we onze 25+ jaar ervaring inzetten om MKB ondernemers te helpen succesvol te zijn in B2B online marketing. Wil je meer weten over zaken als freelance online marketeeruurtarief online marketeer of Online Marketing cases? Houd dan ons blog in de gaten!