Code optimaliseren SEO

De code van je website is belangrijk voor de zoekrobots en zoekmachines. Dankzij goede code kun je jouw SEO optimaliseren en beter scoren in de zoekmachines.

Dat betekent helaas ook dat slechte code, slecht is voor je rankings in Google. Hieronder staan een paar tools die je kunt gebruiker om te zien hoe goed de code van jouw website is.

  1. W3C Validator
  2. Pagespeed Insights
  3. Sitespeed ranking factor
  4. Marketingles

W3C Validator

Gebruik W3C Validator om je website te controleren. Onjuiste code, of overbodige code. Met W3C Validator kun je jouw website checken op fouten.

Zo garandeer je dat je website op verschillende devices en apparaten goed werk en goed toegankelijk is.

Pagespeed Insights

Google heeft een eigen tool om inzicht te krijgen in je sitespeed. Pagespeed Insights laat zien hoe snel je website op mobiel en desktop laadt.

Aangezien het grootste deel van je bezoekers via hun mobiele telefoon komt, wil je zorgen dat je website snel laadt.

Daarnaast geeft Pagespeed Insights aan welke onderdelen van je website langzaam laden, welke je site vertragen, welke onderdelen je kunt optimaliseren, etc.

Zo heb je direct een aantal punten die je kunt verbeteren om je website beter te maken en je SEO te optimaliseren.

Sitespeed ranking factor

Ontdek welke onderdelen lang laden en probeer deze te verkleinen voor een snellere website. Snelheid is een van de belangrijke ranking factoren voor een hoge positie in de zoekresultaten.

Al in 2010 maakte Google bekend dat Sitespeed een belangrijke ranking factor is. Snellere website, hogere sitespeed en kortere laadtijden leveren allen een betere gebruikerservaring op.

Hoe beter Google reageert op de vraag van hun gebruiker, hoe vaker die gebruiker zal terugkomen. Niet enkel op de zoekmachine van Google, maar ook op jouw website.

Marketingles vanaf €210

Voor slechts €210 euro krijg je 3 uur les in het onderwerp naar keuze. Geheel maatwerk en als je niet tevreden bent, betaal je niets. Zo zijn we nu eenmaal.

    Bij Marquant willen we onze 25+ jaar ervaring inzetten om MKB ondernemers te helpen succesvol te zijn in B2B online marketing. Wil je meer weten over zaken als freelance online marketeeruurtarief online marketeer of Online Marketing cases? Houd dan ons blog in de gaten!