Wie zegt dat SEO lang duurt?

Home » Diensten » Wie zegt dat SEO lang duurt?

Om succesvol te zijn met SEO wil je precies weten wat je op je site moet veranderen om gevonden te worden op bepaalde zoektermen. Deze inzichten leveren wij snel en pragmatisch.

Leer hier wat je kunt verwachten als we met SEO aan de slag gaan voor jouw organisatie. Laat gerust een berichtje achter zodat we samen eens kunnen sparren over jouw specifieke situatie.

Onze aanpak:

Vertrekpunt en nul-meting

Om het effect van SEO-optimalisaties te meten, starten we altijd met een nul-meting. Omdat kosten voor tooling al snel uit de hand lopen, gebruiken we alleen gratis tools zoals Google Analytics en Google Search Console.

Tijdens de nul-meting kijken we maandelijks naar de volgende zaken:

  • Welke zoektermen gebruikt de doelgroep?
  • Heb je een unieke pagina per zoekterm?
  • Op welke positie rankt jouw website per zoekterm?
  • Hoe vaak wordt er naar jouw website gelinkt?
  • Hoeveel bezoekers ontvang je vanuit SEO?
  • Hoe gedragen deze bezoekers zich op de website?

Deliverables:
De nul-meting kost maar een paar uur om in te richten. Je beschikt meteen over een rapportage en weet precies welke zoekwoorden je doelgroep gebruikt om naar jouw diensten te zoeken.

Website optimaliseren

Pagina’s optimaliseren voor SEO is eigenlijk steeds hetzelfde trucje herhalen. We werken graag samen met iemand uit jouw team om deze kennis over te dragen. Dit drukt de kosten en zorgt ervoor dat je voor SEO niet afhankelijk blijft van externen.

Als we de kennis niet kunnen overdragen, leveren we concrete briefings per pagina op waarmee je in de gratis resultaten van Google wilt ranken.

Deliverables:
Binnen de tweede week leer je welke pagina’s je nodig hebt en hoe je deze optimaliseert voor hoge posities in Google. Zo heb je ons alleen nog nodig wanneer het ingewikkeld wordt. Geen ‘SEO-abonnement’ dus.

Linkbuilding

Links vanaf externe websites zijn voor Google een duidelijk signaal dat jouw website een autoriteit is en hoog in de zoekresultaten vertoond moet worden.

Op de eerste plaats maken we een overzicht van websites die hoog ranken in jouw vakgebied, maar geen concurrent zijn. Praktijkvoorbeeld van Marquant / voorbeeld van een klant.

We kunnen het schrijven/publiceren van content deels of geheel uit handen nemen.

Deliverables:
We maken inzichtelijk op welke websites je artikelen kunt publiceren voor waardevolle links. We kunnen de content zelf schrijven en publiceren, of de benodigde kennis overdragen.

Efficiënt werken

SEO bestaat deels uit cijfers en inzichten en deels uit het optimaliseren van pagina’s zodat de juiste zoektermen op de juiste plek op de pagina staan.

We kunnen je op beide gebieden verder helpen, maar dragen graag kennis over zodat je ons niet betaalt om hetzelfde trucje te herhalen. Daarom is SEO in ons geval vaak een project dat maximaal vier weken duurt, waarna je het zelf kan overnemen en uitbouwen.

Wil je het wel volledig uit handen geven? Ook dan helpen we je graag!

Wat anderen over ons zeggen:

kanomaastricht(1)
Eigenaar kanomaastricht.nl:

“De beslissing om met Marquant aan de slag te gaan behoort tot de categorie ‘beste zakelijke beslissing ooit’.” – Kay Baggen

banner-linkedin-follow-marquant-centered

Klaar om te groeien?

Onze no cure, no pay is een garantie dat wij je geen projecten aansmeren waar je later niet tevreden over bent. Krijg eerlijk advies over wat wij zouden doen in jouw situatie. Want anders krijgen we toch niet betaald.