Twee keer meten = één keer zagen

Home » Diensten » Twee keer meten = één keer zagen

Google Analytics is sinds de komst van GA4 een stuk ingewikkelder geworden. Bespaar jezelf de frustratie en laat het aan ons over!

Leer hier wat je kunt verwachten als we met Analytics aan de slag gaan voor jouw organisatie. Laat gerust een berichtje achter zodat we samen eens kunnen sparren over jouw specifieke situatie.

Onze aanpak:

Vertrekpunt

Tijdens de eerste week van een samenwerking bespreken we samen wat het doel is van de website en welke data goed laat zien of we dit doel bereiken.

Vervolgens nemen wij de taak op ons om Google Analytics en Google Tag Manager voor je in te richten. Ook leveren we elke week een rapportage op en nemen die samen met je door.

Deliverables:
Na de eerste week beschik je over een werkend Google Analytics account en een wekelijkse rapportage.

Resultaten per kanaal

Zodra je start met adverteren en budget uitgeeft om bezoekers aan te trekken, wil je een zeer helder beeld hebben hoe deze bezoekers presteren.

In Google Analytics maken we daarom een rapportage aan waarin we verschillende verkeersbronnen (Google Ads, LinkedIn, SEO, etc) naast elkaar zetten en de resultaten per bron met elkaar vergelijken.

Door het gedrag van bezoekers per bron naast elkaar te leggen, krijg je een schat van data terug die vertelt of je wellicht iets aan je advertentie of targeting kunt optimaliseren.

Deliverables:
Wij leveren een rapportage op die de prestaties van je website opdelen per verkeersbron. Zo kun je de kwaliteit van bezoekers beoordelen en marketingcampagnes optimaliseren.

Doelen stellen en begroten

Doordat we de resultaten week-op-week in een rapportage plaatsen, zal je trends herkennen en leren tot hoever je de resultaten kunt beïnvloeden (en hoeveel je aan ‘de markt’ kan toewijzen).

Vervolgens kunnen we samen steeds strakkere hypotheses ontwikkelen hoe we bijvoorbeeld van 10 naar 20 contactaanvragen per week gaan.

Door te gaan denken in hypotheses, experimenten en de invloed hiervan op KPI’s, krijg je meer grip op de resultaten. De cijfers gaan spreken omdat je zelf al hebt nagedacht over de verschillende factoren die hen beïnvloeden.

Deliverables:
Door wekelijks samen naar de rapportage te kijken en te verklaren waarom de resultaten zijn wat ze zijn, leer je jouw data beter begrijpen en kun je strakker begroten voor campagnes in de toekomst.

Wat anderen over ons zeggen:

Marquant Marketing - belco - edwin kruis
Eigenaar Belco.nl:

“We hebben meer klanten aangetrokken en een hoop geleerd. Marquant is betrokken, betaalbaar en behulpzaam. Een echte aanrader!” – Edwin Kruis

banner-linkedin-follow-marquant-centered

Klaar om te groeien?

Onze no cure, no pay is een garantie dat wij je geen projecten aansmeren waar je later niet tevreden over bent. Krijg eerlijk advies over wat wij zouden doen in jouw situatie. Want anders krijgen we toch niet betaald.