
Jouw product kan het leven van je klanten zo veel makkelijker maken; alleen ze weten het nog niet. Klanten die behoeften hebben aan een product, maar hier niet actief naar op zoek zijn, worden ook wel ‘latent zoekenden’ genoemd. Dit is het grootste gedeelte van je doelgroep en om hen te activeren, zul je eerst hun aandacht moeten trekken.
Hoe trek je de aandacht?
Mensen worden geactiveerd door kansen of door bedreigingen. Jouw product maakt iets mogelijk of het beschermt de gebruiker ergens tegen. Om online de aandacht te trekken wil je die kans of bedreiging overtuigend verwoorden in slechts een paar woorden.
Probeer verschillende invalshoeken uit en kijk waar jouw doelroep het beste op reageert. Ik raad je het boek Technique for Producing Ideas aan van James Webb Young, dan leer je alles over hoe je tot nieuwe ideeën komt om jouw product/dienst aan te prijzen.
En dan…?
Als je de aandacht van je bezoeker hebt en hij je website bezoekt voor meer informatie, is het belangrijk stil te staan bij de mindset van de latent zoekende. Onthoud dat deze persoon met iets heel anders bezig was en alleen uit nieuwsgierigheid even komt kijken. Probeer meteen de aandacht te grijpen door haar uitdagingen op een herkenbare manier te omschrijven. Wakker de nieuwsgierigheid verder aan door kort en duidelijk te beschrijven dat jij een oplossing biedt.
Raar maar waar: studenten die je in winkelstraten abonnementen aansmeren zijn hier heer en meester in. Het is een goede oefening om eens na te gaan hoe zij jouw dienst zouden verkopen. Je kunt ook het model van Sinek volgen en starten met de why en later op de website meer vertellen over de how en what.
Een voorbeeld
Stel je hebt een app ontwikkeld waarmee het mogelijk is een huis te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. De app werkt fantastisch; het is veel goedkoper dan een makelaar en het geeft de gebruiker meer transparantie over de onderhandelingen.
Om de aandacht te trekken kunnen we bijvoorbeeld een kans benadrukken: ‘Verkoop je huis tot drie keer sneller met onze app’. Maar we zouden ook op bedreigingen kunnen inspelen: ‘Betaal geen onnodige makelaarskosten’.
Op de landingspagina benadrukken we waarom we vinden dat makelaars zo weinig toevoegen, welke uitdagingen we oplossen, gevolgd door een video hoe de app werkt, plus een call to action om de app gratis te proberen.
Door verschillende boodschappen te ontwikkelen, leer je waar je doelgroep het beste op reageert. Mits je natuurlijk de boodschap bij de juiste mensen aflevert.
Klaar om te groeien?
Onze no cure, no pay is een garantie dat wij je geen projecten aansmeren waar je later niet tevreden over bent. Krijg eerlijk advies over wat wij zouden doen in jouw situatie. Want anders krijgen we toch niet betaald.