Categorieën
Search

B2B betaalt de hoofdprijs in Google Ads

Home » Blog » B2B betaalt de hoofdprijs in Google Ads

Adverteren in Google is een krachtige manier om potentiele klanten naar je website te trekken die letterlijk op zoek zijn naar informatie over jouw producten of diensten. Maar dit gaat niet altijd van een leien dakje…

Kwaliteitsscore en kosten

Google Ads beoordeelt elk zoekwoord met een ‘quality score’ of te wel de ‘kwaliteitsscore’ van 1/10. Als de score laag is, dan wordt je minder vaak vertoond en moet je een verhoogde kosten per click betalen.

Hoe wordt de score berekend?

Dit is hoe het zou moeten werken: hoe relevanter jouw advertentie en landingspagina zijn voor het zoekwoord, hoe hoger de kwaliteitsscore. Er zijn nog factoren zoals de ervaring op je landingspagina, maar dit zijn in principe bijzaken.

Zou je dus adverteren op ‘gehaktmolen’ met een advertentie die iets zegt als ‘Professionele gehaktmolens voor slagers’ en deze advertentie leiden naar een pagina waar je over de specificaties van de gehaktmolen praat, dan zou je een hoge kwaliteitsscore moeten krijgen. Je bent immers super relevant.

Google en B2B zijn geen vrienden

Als je een nieuwe speler op de markt bent en nog niet zoveel impressies op je advertentie hebt gehad, dan vertrouwd Google je niet en start je met een lage kwaliteitsscore. Alsof Google zegt: ‘totdat je bewijst dat je relevant bent, krijg je een lage score en betaal je de hoofdprijs en vertoon ik je slechts af en toe als mensen zoeken’.

Hoeveel impressies heb je dan nodig? Slechts…. 10.000 om een eerste oordeel te vellen. Bron: Google.

Laag zoekvolume en je bent f*cked

Wat als je een B2B onderneming hebt met diensten waar slechts tientallen keren per week naar gezocht wordt? Tja, dan krijg je gerust een 1/10 en wordt je advertentie ‘slechts zelden vertoond vanwege een lage kwaliteitsscore’.

Het advies wat je krijgt is om ‘de relevantie te verhogen’. Alsof je weggewimpeld wordt met een soort bullshit excuus. Want zonder impressies overtuig je Google niet. En zonder overtuiging wordt je minder vertoond en betaal je meer.

Wat kun je wel doen?

Op de eerste plaats niet te veel naar kwaliteitsscore kijken, want eigenlijk is deze metric niet beheersbaar voor B2B ondernemers met een laag zoekvolume.

Wat je wel kunt doen, is het absoluut uiterste persen uit je advertenties en landingspagina. Besteed extra aandacht dat als je vertoond wordt, jouw advertentie extra opvalt. Geef de bezoekers een uitstekende ervaring op je landingspagina en zorg dat het laagdrempelig is om te converteren tot een aankoop/contactaanvraag.

Dit begint allemaal met een goed zicht hebben op hoe jouw doelgroep zoekt, via een zoekwoord analyse.

Klaar om te groeien?

Onze no cure, no pay is een garantie dat wij je geen projecten aansmeren waar je later niet tevreden over bent. Krijg eerlijk advies over wat wij zouden doen in jouw situatie. Want anders krijgen we toch niet betaald.